30juinrockhal-2

Waar krijgt een slotenmaker zijn opleiding ?

Veel mensen hebben tenminste een keer in hun leven een slotenmaker nodig. Of ze nu hun deursloten wensen te vernieuwen, of ze zichzelf hebben buitengesloten uit hun auto bij het winkelcentrum, iedereen heeft wel eens de kans gehad voor een of ander doel een slotenmaker te gebruiken. Meestal is de slotenmaker die je kiest een gekende slotenmaker die een goede opleiding gekregen heeft en betrouwbaar is. Maar waar heeft deze slotenmaker zijn opleiding gekregen ? Er zijn tegenwoordig verschillende wegen die een slotenmaker kan bewandelen om de kunst van zijn stiel te verwerven.

–          Schoolse opleiding: Veel gemeentelijke en technische middelbare scholen richten cursussen in om slotenmaker te worden. Deze klassen die toegespitst zijn op het specifieke beroep , leren de eventuele slotenmaker alles wat hij moet weten om uit te munten in zijn beroep. Hij leert er tijdens zijn opleiding alles van het openen van een slot tot het installeren van entreesystemen zonder sleutels.

–          Afstandsonderwijs: Veel slotenmakers hebben hun opleiding afgerond via het afstandsonderwijs. Dit kan gebeuren via online cursussen of via het schriftelijk correspondentieonderwijs met de post. En opnieuw leert ook hier de slotenmaker alles wat hij moet weten om een tewerkstelling als slotenmaker te bekomen en te behouden.

–          Met een leercontract: Alhoewel deze opleidingsvorm voor vele beroepen aan het verdwijnen is , zien we dat het voor het beroep van slotenmaker nog vaak voorkomt. Veel slotenmakers krijgen hun opleiding door iemand die al een tijdje in het beroep staat. Ze leren er de beroepsvaardigheden die ze nodig hebben in hun job. Ze moeten onmiddellijk met hun leermeester slotenmaker samenwerken en dikwijls is deze vorm van opleiding efficiënter dan deze in een klaslokaal.

Om slotenmaker te worden heeft men wel speciale belangstelling nodig in sloten en sleutels en ook in veel andere speciale vaardigheden. Iemand die graag werkt met onderdelen van sloten zal er voor zichzelf een deugddoende loopbaan van kunnen maken. Met die verschillende opleidingsvormen voorhanden,heeft de toekomstige slotenmaker dus veel kansen om zijn toekomstige handelszaak voor te bereiden. 

Dit artikel is geschreven door het team van Locksecure.nl welke slotenmakerdiensten aanbiedt in Tilburg, Den Haag, Amsterdam en in alle grote steden.

Twijfel niet om eens een kijkje te nemen op een onze regionale slotenmakers specialisten website van Tilburg hier. Voor alle reparaties, beveilingen en buitensluitingen staan we 24/7 paraat om u direct te hulp te schieten.

 

 

http://www.locksecure.nl/