30 Juinrockhal
Image default
Offers

Welke kleur laminaat past het beste in je woning?

Ben je op zoek naar nieuw laminaat, ga dan naar een goede vloerenspecialist. Daar vind je een groot aanbod aan verschillende soorten en kwaliteiten. En uiteraard veel verschillende kleuren en uitstralingen. Omdat laminaat nog altijd de meest verkochte vloerbedekking is, is er ook zo veel keuze. De enen soort zal je meer aanspreken dan de andere. Maar vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen al die kleuren? Kies dan voor de vloer die bij de woonruimte en je interieur past.

Licht of donker laminaat.

Bepaal eerst welke kleur het beste bij de ruimte past. Moet je juist een donker laminaat kiezen of een licht tint. De kleur is erg bepalend voor de uitstraling van de hele ruimte.

Een donkere vloer zal de ruimte meer intimiteit geven, de ruimte lijkt hierdoor kleiner. Daarnaast straalt een donkere vloer ook meer warmte uit. Een licht vloer daar in tegen zorgt voor openheid, het geeft een ruimtelijk gevoel. De combinatie van kleuren van muur en vloer geven de ruimte een bepaalde sfeer. De combinatie van vloer, wand en plafond bepalen de totale uitstraling. 

Een kamer met een ruimtelijke uitstraling.

Wil je een kamer die groter lijkt, of luchtiger kies dan voor lichte kleuren. Een interieur met lichte vloeren en wanden kan uiteindelijk saai worden. Gebruik hierbij dan bijvoorbeeld een donker vloerkleed of donkere raamdecoratie. Dit geeft de ruimte dan weer sfeer. 

Een kamer knusser laten lijken.

Pas je een donker laminaat in de ruimte toe, dan wordt alles al wat knusser, maar ook hier is het mooier om een bepaalde combinatie te creëren. Alleen een donkere vloer zal een volledig wit interieur niet ineens een warme uitstraling geven. Natuurlijke warme tinten en materialen in de accessoires helpen al veel mee. Maar ook raambekleding in een houtlook of een warme tint op de muur zal alles mooier in balans brengen.

Lichtinval

De keuze voor de kleur van laminaat heeft verder ook nog te maken met het lichtinval in de ruimte. Heb je een woning met veel en grote ramen of juist niet? In een donkere ruimte kun je het beste een lichte laminaatvloer leggen anders krijg je een kleine donkere ruimte. In een ruimte met veel licht kan zowel licht als donker laminaat. dit hangt dus weer af van de andere factoren, zoals de kleuren op de wand en de meubelstijl.

Dus kortom donker laminaat maakt je ruimte kleiner en knusser en licht laminaat geeft openheid en laat een ruimte groter lijken.

 

https://www.beboparket.nl/