30 Juinrockhal
Image default
Architecture

Een muziekmobiel uitzoeken: hoe kies ik de beste babymobiel?

Simpel gezegd is een mobiel in wezen een hangende structuur die babyspeeltjes en voorwerpen ondersteunt die uw baby stimuleren en vermaken.

Opzoek naar de beste muziekmobiel? Lees hieronder verder!

Waarom een muziekmobiel gebruiken?

In de eerste levensfase zal je baby veel tijd op zijn rug doorbrengen.

 

In plaats van naar een saai, plat plafond te staren, kiezen veel ouders ervoor een muziekmobiel te installeren om hun kleine baby een interessant en stimulerend element te geven om naar te kijken.

 

Er zijn twee hoofdtypes van muziekmobielen beschikbaar.

 

Jaren geleden was dit het enige type muziekmobiel dat verkrijgbaar was. Deze mobiel wordt met een haak of schroef aan het dak van uw huis bevestigd.

 

Het nadeel van aan het plafond bevestigde muziekmobielen is dat er een haak of schroef in uw plafond geboord moet worden. Wanneer de tijd komt om de muziekmobiel te verwijderen zult u het achtergelaten gat moeten lappen.

 

Opgezette wieg muziekmobiel

de zwarte houten wieg van de baby met leidende wiegmobiel

De populairste variëteit van muziekmobiel. Deze mobiel wordt rechtstreeks op de wieg van uw baby bevestigd en kan in enkele seconden worden geïnstalleerd.

 

Aangezien zij meer gewicht kunnen dragen, zullen de wiegmobielen van de baby meer uitvoerige hangen hebben dan hun op het dak gemonteerde neven.

 

Waar moet u op letten bij het kiezen van een muziekmobiel?

Beweegt hij?

Uw baby zal mobielen die bewegen, schommelen en wiebelen veel stimulerender vinden dan een mobiel die blijft staan. muziekmobielen zijn ontworpen om te bewegen door één van twee verschillende bronnen:

 

1. Windgestuurd: Deze mobiles zijn ongelooflijk licht en hebben niet meer dan een licht briesje nodig om rond te draaien.

 

Mobiles die luchtverplaatsing vereisen worden steeds minder populair omdat er in de meeste babykamers geen constant briesje waait.

 

Veel ouders gebruiken een elektrische ventilator om de mobiel te laten bewegen. Hoewel dit een goede oplossing kan zijn in de zomer, kan het uw baby te koud maken in de winter.

 

Baby spelletjes spelen

2. Mechanisch bediend: Met behulp van een kleine motor kunnen deze muziekmobielen bewegen zonder zelfs maar een vleugje wind. Met een druk op de knop komt uw muziekmobiel in actie.

 

Het nadeel van mechanische muziekmobielen is dat ze batterijen nodig hebben om te werken. Mechanische muziekmobielen zijn ook bekend als elektronische muziekmobielen.

 

Richtingen van beweging

Voorbij zijn de dagen waar muziekmobielen niet veel meer deden dan in een cirkel ronddraaien. Moderne muziekmobielen draaien niet alleen, maar kunnen ook op en neer bewegen en zelfs afwisselend met de klok mee en tegen de klok in draaien.

 

Als uw jonge baby het leuk vindt om objecten in verschillende richtingen te zien bewegen, overweeg dan de aanschaf van een mobiel met meer dan een enkele bewegingsas.

 

Wees heel voorzichtig en houd de mobiel buiten het bereik van uw baby, want de tandwielen en de motor kunnen gemakkelijk stuk gaan als er spanning op staat.

 

Soorten speelgoed

muziekmobielen zijn er in honderden ontwerpen, elk met verschillende soorten speeltjes die eraan hangen.

 

Voordat u in de war raakt van zoveel keuze, is er een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat u een muziekmobiel koopt die uw baby niet snel beu zal zijn.

 

Let op de speelgoedvoorkeuren van je baby. Houdt uw kleintje van auto’s? Heeft hij een voorkeur voor aapjes?

 

Als je eenmaal het favoriete type speelgoed van je baby hebt geïdentificeerd, zoek dan naar een muziekmobiel waar soortgelijk speelgoed aan hangt. Dit zal ervoor zorgen dat de mobiel goed ontvangen wordt door uw baby.

 

Dit punt is alleen van toepassing als u een wieg gemonteerde muziekmobiel overweegt.

 

Ondanks hun naam, passen wiegmobielen niet op elk type wieg dat er is. Er zijn gewoon te veel verschillende variaties van wiegjes voor een enkele baby mobiel aan te passen.

 

Als u een enigszins ongebruikelijk wiegje hebt, is het de moeite waard om bij de leverancier na te vragen of het goed zal passen.

 

Sommige muziekmobielen passen het beste op afgeronde wiegjes, terwijl andere mooi passen op wiegjes met vierkante rails. Als u merkt dat uw muziekmobiel niet goed op uw wieg past, stop dan onmiddellijk met het gebruik.

 

Pogingen om een niet-compatibele mobiel te installeren kan leiden tot onherstelbare schade aan het bedje van uw baby.

 

Thema kinderkamer

Veel ouders vinden het leuk om een thema door te laten lopen in de kinderkamer van hun baby. Voor sommigen zal het een eenvoudige kleur zijn, voor anderen een levendig thema zoals jungle of nautisch.

 

Als u veel aandacht besteedt aan het thema van uw babykamer, zult u blij zijn te horen dat u in staat moet zijn om een bijpassende mobiel te vinden.

 

Zorg ervoor dat u goed rondkijkt, er is een baby mobiel voor zowat elke kinderkamer thema.

 

Muzikale mobielen

Veel ouders kiezen ervoor om een mobiel boven het bedje van hun baby te hangen. Het is logisch dat veel mobielen zijn voorzien van een muziekdoosje om uw baby te helpen in slaap te vallen.

Er zijn twee verschillende soorten muziekdoosjes voor muziekmobielen:

 

 • Opwinden – Opwindende muziekmobielen vereisen dat u fysiek een sleutel of handvat draait. Wanneer u loslaat, zal de muziekdoos “afrollen” en een rustgevende melodie spelen.

 

De nadelen van opwind muziek mobielen zijn dat zij niet voor zeer lang spelen en u zult manueel een handvat moeten draaien telkens als u de melodie wilt spelen.

 

 • Op batterijen – Op batterijen werkende muziekmobielen spelen een melodie met een druk op de knop. Bij sommige kun je zelfs kiezen tussen meerdere melodieën.

 

Het nadeel van op batterijen werken is dat deze mobielen geen geluid meer maken als de batterij leeg is.

 

Houd er rekening mee dat elke muziekmobiel muziek afspeelt gedurende een verschillende tijdsduur.

 

Sommigen spelen tot 20 minuten muziek af, anderen slechts 30 seconden. Kijk dus goed naar de duur van de muziek als u gaat winkelen voor een mobiel.

 

Een ander ding om op te letten is het volumeniveau van de muzikale mobiel. Muziek is geen voordeel voor uw baby als het luid genoeg is om te tellen als het eerste rockconcert van uw kind. De muziek moet zacht, rustgevend en melodieus zijn.

 

Biologische baby mobielen

Als u de moeite hebt genomen om ervoor te zorgen dat alle andere babyproducten die u hebt gekocht biologisch zijn, dan zult u blij zijn om te weten dat u ook biologische muziekmobielen kunt kopen.

 

Helaas zijn biologische muziekmobielen veel moeilijker te vinden. Als biologische producten belangrijk voor u zijn, zult u bereid moeten zijn om op zoek te gaan.

 

Het standpunt van uw baby

Dit zal u aan het lachen maken. Er zijn veel muziekmobielen die niet ontworpen zijn met uw baby in gedachten. Klinkt gek, nietwaar?

 

Als je een muziekmobiel kiest, maakt het niet uit hoe hij er van boven of van opzij uitziet. Het gaat erom hoe hij er van onderen uitziet.

 

Wil je iets dat geluid maakt, maar liever geen muziekmobiel? Dan kan een babygym een goede optie zijn. 

 

Maak speeltijd leuk met de beste speelgym en het beste speeltapijt 

 

Zorg ervoor dat uw kleintje geniet van zijn speeltijd door het juiste speelgoed en de juiste speeltoestellen te kiezen.

 

De babygym

 

De babygy  die u kiest moet goed gewatteerd zijn, vooral als u een harde vloer heeft, zodat uw baby comfortabel kan spelen zolang hij aan het spelen is. Zoek naar een afwasbare of schoon te vegen babygym, omdat uw baby waarschijnlijk zal kwijlen.

 

In de allereerste dagen kan uw baby slechts een afstand van ongeveer 20-35 cm zien en zijn ogen zijn nog in ontwikkeling, dus felle kleuren en primaire kleuren zijn veel gemakkelijker voor hem om te zien. Zoek een babygymje met heldere, primaire of zwart-witte vlakken of randen – sommige babygymjes hebben randen die omhoog kunnen worden gezet om een muurtje te vormen dat uw baby kan zien als hij zijn hoofd draait.

 

Andere kenmerken die uw kleintje zullen vermaken zijn verschillende soorten sensaties. Sommige babygymten hebben vakken of gebieden met verschillende texturen zoals ribfluweel of fluweel, of met knisperende stof of kleine geluidjes zoals belletjes, rammelaars en piepers.

 

De babygym of speelgym

 

Met zachte of stijve bogen die kriskras over het hoofd van uw baby lopen, heeft de turnzaal meestal een aantal speeltjes die uw baby zal zien. In het begin kan je kleintje er gewoon naar kijken als ze bewegen in de wind of als je ze laat schommelen. Maar al snel zal uw baby ze aanraken en zelf laten bewegen door er naar te zwaaien en te slaan.

 

Het bewegen naar speeltjes op de gymzaal of op de babygym zal uw baby helpen om de spieren te ontwikkelen die hij nodig zal hebben om te kunnen schuifelen, rollen en uiteindelijk kruipen en lopen.

 

Tijd voor het buikje

 

Zoek een speeltoestel met een kussen voor buikspierkwartier. Dit is een geweldige aanvulling op uw fitnessruimte, want uw baby moet al vanaf de allereerste dagen wat tijd met zijn buikje hebben. Tijd om op de buik te liggen helpt uw baby om zijn armen en schouders te versterken, zijn hoofd op te tillen en andere spieren te ontwikkelen.

 

Waar moet u op letten bij het kopen van een babygym:

 

 • Een goed gewatteerde babygym

 • Heldere, krachtige kleuren om de aandacht van uw baby te trekken

 • Een selectie van speelgoed waar uw baby naar kan kijken en mee kan bewegen

 • Speelgoed dat verwijderd kan worden om mee te spelen

 • De mogelijkheid om verschillende speeltjes toe te voegen

 • Een babyveilige spiegel

 • Een rand met sterke of mono patronen

 • Extra zintuiglijke onderdelen zoals knisperende en rinkelende onderdelen, muziek of geluiden

 • Een reistas om hem netjes in te pakken en mee te nemen

 • Wasbare hoes

 • Een kussen voor buikpijn