30 Juinrockhal
Business

Borstvergrotingen

In Nederland besluiten steeds meer vrouwen om een borstvergroting te nemen. De cijfers van het Dutch Institute for Clinical Auditing stegen namelijk in aantal borstoperaties met gebruik van prothesen van ongeveer 6000 in 2013 naar ruim 9000 in 2016. De kosten van de operaties variëren en meer dan de helft van de ingrepen werd uit eigen zak betaald, laat het onderzoek zien.

 

Voor vrouwen kan een borstvergroting ervoor zorgen dat zij een stuk zelfverzekerder worden, maar de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie raad operaties voor meisjes onder de achttien af. Vaak is het toch wel rond hun negentiende of twintigste dat meisjes besluiten dat ze een borstvergroting willen. Een stijgende groep onder de borstvergrotingen is de groep van moeders van jonge kinderen, wat tussen de leeftijd van 25 en 40 is. Deze vrouwen besluiten na hun zwangerschap en eventuele borstvoeding dat zij een borstvergroting willen. De borsten worden namelijk een stuk slapper en verliezen volume na deze gebeurtenissen. Dankzij internet en sociale media is het taboe rond borstvergrotingen dan ook steeds kleiner aan het worden en schamen minder mensen zich hiervoor. Het wordt namelijk ook meer geaccepteerd door de bevolking. Als er wordt gekeken tot welke maat vrouwen hun borsten vergroten, dan valt het op dat de vrouwen niet meer voor extreem groot gaan. de meeste vrouwen wille namelijk alleen een iets voller en vrouwelijker figuur, maar niet gelijk een extreem ander figuur. Zij willen dat het er natuurlijk uitziet.

 

Dat borstvergrotingen steeds meer geaccepteerd worden blijkt ook uit de toenemende operaties. Maar ook andere plastische ingrepen worden steeds vaker uitgevoerd en dus lijkt plastische chirurgie over het algemeen steeds meer geaccepteerd te worden. Er wordt eerder gekozen voor plastische chirurgie wanneer een man of vrouw ontevreden is over een aspect van het uiterlijk. Wanneer hier veel onzekerheid bij komt kijken, wordt er eerder besloten om hier iets aan te doen dan vroeger.

http://faceland.nl