30 Juinrockhal
Image default
Business and Services

De verschillende soorten hosting

Wanneer je een website in de lucht wilt hebben, dan zal je hiervoor hosting nodig hebben. Het is echter allang niet meer zo dat er een one-size-fits-all vorm van hosting te krijgen is. Sterker nog, er zijn steeds meer verschillende soorten hosting.

Dit kan het enerzijds lastig maken om te kiezen wat juist is. Aan de andere kant brengt dit ook met zich mee dat je gemakkelijk een vorm kunt vinden die exact op maat is voor dat wat jij met jouw website wilt.

Gratis of betaald

Het belangrijkste onderscheid dat je kunt maken in hosting is die tussen gratis hosting en betaalde hosting. Gratis klinkt natuurlijk altijd aantrekkelijk. Dit brengt echter wel ook kleine nadelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld vaak zo dat je de rechten op advertenties op je website aan de host weggeeft.

Zo kan er op die manier door de hostingmaatschappij toch nog iets verdiend worden terwijl je zelf minder met advertentie-inkomsten kunt doen. Dit is een afweging die je dus voor jezelf moet maken als je op zoek gaat.

Alles voor jou

Een ander belangrijk onderscheid is de mate waarin je ruimte op een server krijgt. Zo komt het meestal voor dat je de server met meerdere websites moet delen. Deze vorm van hosting wordt ook wel shared hosting genoemd.

Heb je veel ruimte nodig, of denk je dat dit simpelweg beter is, dan kan je ook voor zogenaamde dedicated hosting gaan. Dit is een vorm waarbij een server zo is ingericht dat hij alleen voor jouw website wordt gebruikt.

https://www.swx.be