30 Juinrockhal
Image default
Transport and Transportation

Gebruik van een rolsteiger

Met een eigen huis kom je er niet onderuit om af en toe onderhoud te plegen. Voor een aantal klussen zul je de hoogte in moeten. Als je de dakgoot schoon wilt maken of als je na een storm een paar dakpannen wilt vervangen, dan kun je een ladder gebruiken. Ook binnenshuis zijn af en toe klusjes nodig. Als je een lamp aan het plafond wilt bevestigen, gebruik je meestal een hoge werktrap en geen ladder. Een ladder moet namelijk altijd ergens tegenaan steunen en dat is met de mooi afgewerkte muren geen goed idee. Als je grotere klussen wilt doen, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, dan is een rolsteiger zeker het overwegen waard.

Rolsteiger

Een rolsteiger van rolsteiger.net is een kleiner type steiger met wieltjes. Deze wieltjes kun je blokkeren zodat de steiger stevig blijft staan. Grote voordeel van een rolsteiger ten opzichte van een normale steiger, is dat je geen specifiek certificaat nodig hebt om een rolsteiger op te bouwen. Je kunt hem dus zelf opbouwen. Of je nu buitens- of binnenshuis aan de gang gaat, een rolsteiger helpt je veilig en snel te werken. Je staat stabiel en hebt een groot werkplateau. Hierop kun je ook meteen je gereedschap en materialen kwijt. Je hebt alles binnen handbereik en je hoeft niet zo vaak naar beneden. Je kunt de rolsteiger gemakkelijk een stukje verplaatsen. Je haalt de wieltjes van de rem en op de nieuwe plek zet je ze weer op de rem. Het plafond stuken of de buitenkozijnen schilderen gaat zo een stuk sneller dan wanneer je met een trap respectievelijk met een ladder in de weer moet.

Rolsteiger kopen van rolsteiger.net

Afhankelijk van de hoogte en breedte die je nodig hebt, kun je verschillende rolsteigers kopen. Met name het verschil in hoogte is belangrijk bij het maken van de juiste keuze. Als je een rolsteiger zoekt waarmee je ook werkzaamheden aan je dak kunt verrichten, heb je een andere uitvoering nodig dan wanneer je hem alleen wilt gaan gebruiken voor klussen binnenshuis. Binnenshuis is een werkhoogte van een meter of twee ruim voldoende. Op rolsteiger.net vind je een ruim aanbod aan rolsteigers. Tevens vind je veel informatie en tips die je helpen bij je keuze en bij het uiteindelijke gebruik. Direct contact met de klantenservice is natuurlijk ook mogelijk.