30 Juinrockhal
Image default
Offers

Geniet van het mooie weer met een lekkere BBQ

Geniet van het mooie weer met een lekkere BBQ

Eindelijk koelt het ’s avonds een stuk minder af en kun je nog tot in de late uurtjes buiten blijven zitten. Perfect wanneer je een grote buitenliefhebber bent. Lekker met een glaasje wijn of een biertje en lekkere borrelhapjes erbij. Ook is dit ideaal weer om een lekkere BBQ te organiseren. Gezellig met je gezin of nodig meteen al je vrienden uit en maak er een leuke avond van. Lees hier wat je moet voorbereiden voor jouw BBQ-avondje!

 

De juiste BBQ

Allereerst is het van belang om de juiste BBQ in huis te hebben. Misschien ben je de laatste keer dat je BBQ’de tot de conclusie gekomen, dat jouw barbecue echt niet meer goed werkt en nodig toe is aan vervanging. Erg vervelend, maar gelukkig is het aanbod groot. In dit geval moet je kiezen wat voor soort BBQ je zoekt. Het voordeel van houtskool is bijvoorbeeld het rokerige smaakje op je tong, wat veel mensen met het concept “BBQ’en” verbinden. Bekijk het assortiment houtskool barbecues hiervoor eens en kijk of dit wat voor jou is. Ben je niet zo van de rooksmaak? Dan is een gasbarbecue wellicht meer iets voor jou.

 

Houtskool aanschaffen

Vergeet ook niet om voor je BBQ-avondje nog even snel te checken, of je nog genoeg houtskool in huis hebt. Het zou namelijk jammer zijn als je avondje ruw wordt onderbroken, doordat de barbecue te snel afkoelt en je geen houtskool hebt, om hem nog weer op te warmen. Kijk ook eens naar andere accessoires om jouw barbecue-ervaring te intensiveren. Zo zijn er ook houtsnippers met een specifieke geur, die een heel andere smaak aan jouw stukje vlees of vis geven. Verdiep je er zeker eens in, om eens wat anders dan een traditionele BBQ te hebben. 

 

Vlees kopen

Daarnaast moet je op tijd het vlees aanschaffen. Heb je de BBQ al een poosje van tevoren gepland? Koop dan ook alvast vlees en vries dit in. Op een mooie dag heeft iedereen namelijk hetzelfde plan en is de kans groot dat veel op is. In plaats van van hot naar her te moeten reizen om alle ingrediënten te verzamelen, is het een stuk leuker om je met de voorbereidingen bezig te houden. Maak er een lekkere pastasalade of groenteschotel bij en marineer het vlees op tijd. 

 

Lekker drankje erbij

Tot slot is het de moeite waard om ook even over je drankje na te denken. Ga je voor een lekker biertje of juist liever voor een verfrissende cocktail? Koop de juiste drank en zorg dat je alles op tijd koud legt, zodat het ook echt een verfrissend drankje wordt! 

 

https://www.maxtotaal.nl/