30 Juinrockhal
Image default
Offers

Vegan proteïne poeder: dit moet je weten!

Proteïne poeder is een ideaal product als je regelmatig sport. Het helpt je bij het behalen van nog betere resultaten! Zo herstellen je spieren sneller en heb je op den duur meer energie om beter te presteren in de sportschool. Bovendien is het een erg eenvoudige manier om snel aan je eiwitdoel te komen. Wanneer je proteine poeder wilt gaan gebruiken kun je uit veel verschillende varianten kiezen. Zo bestaan er eiwitpoeders met dierlijke eiwitten en eiwitpoeders met veganistische eiwitpoeders. Wil je meer weten over deze soorten poeders? Lees dan snel verder, want we vertellen je er graag meer over!

 

Dit zijn de ingrediënten
Er zijn drie verschillende soorten hoofdingrediënten die te vinden zijn in proteine poeder: eiwit, vet, en koolhydraten. De verhouding tussen deze ingredienten verschilt per merk dat je koopt en per soort eiwit poeder dat je koopt. Qua toegevoegde eiwitten zitten in bijna elke soort wei-eiwitconcentraat, caseïne-eiwit en soja-eiwit isolaat. Elk van deze soorten eiwitten bevat verschillende voedingstoffen die jou kunnen helpen bij het opbouwen van spieren. Caseïne- en wei-eiwitconcentraten bevatten doorgaans meer calorieën dan soja-eiwitisolaten. De hoeveelheid calorieën die je nodig hebt is afhankelijk van hoe vaak je sport. Hoe meer calorieën je verbrand, hoe meer calorieën je zult moeten eten om geen honger te krijgen en spieren op te bouwen. 

 

Veganistisch is mogelijk
Als je een veganistische levensstijl hebt, wil je waarschijnlijk wel wat meer weten over vegan protein poeder. Dit poeder smaakt bijna hetzelfde als de versie met dierlijk eiwit en het goede is dat het net zoals de andere versie boordevol eiwitten zit. De vegan versie is daarnaast gemaakt met biologische producten. Dit maakt deze variant veel gezonder en milieuvriendelijker. Maar nu vraag je je waarschijnlijk af welke ingredienten in deze soort eiwitpoeder zitten. Nou, de soort wordt onder andere gemaakt van bruine rijst. Rijst doorloopt een heel proces voordat het kan worden gebruikt. Eerst wordt het ontkiemd en gefermenteerd en zodra dit is gebeurd kan er poeder van gemaakt worden. Nu klinkt het misschien gek dat dit mogelijk is, maar niets is minder waar!

https://superfoodies.nl/