30 Juinrockhal
Image default
Health

Alles scherp met een lookover leesbril

Naarmate je ouder wordt, gaan je ogen langzaam achteruit. Veel mensen krijgen te maken met verziendheid. Als je verziend bent, zie je op afstand prima, maar is het lastig om dingen die dichtbij zijn scherp te zien. Je hebt dan een leesbril nodig.

Als je uren lang een boek (of de krant, of iets anders) zit te lezen, is een leesbril erg handig.  Maar er zijn veel situaties waarbij je blik wisselt. Soms kijk je naar iets dichtbij en soms kijk je naar iets wat verder weg is. Bijvoorbeeld als je bij een vergadering afwisselent naar je documenten en je gesprekspartner kijkt.

Als je dan elke keer je leesbril op en af moet zetten, is dat geen pretje. Daarom heeft een slimme ontwerper de lookover leesbril verzonnen. Een lookover leesbril is eigenlijk een halve leesbril. De bovenste helft ontbreekt, ongefilterd in de verte kunt kijken. Alleen de onderste helft van de bril bevat corrigerende glazen. Deze gebruik je om te lezen.

Het is een beetje zoals zo’n varifocus bril, maar dan zonder de bovenste helft.

Een lookover leesbril is praktisch. Maar een leesbril, vooral deze lookover leesbrillen, zijn ook enorm trendy. De tijd dat een leesbril zo saai was dat je je ervoor moest schamen ligt (gelukkig) in het verleden.

Er zijn tientallen lookover leesbrillen, in alle kleuren en maten. Dankzij de handige filters op www.leesbrilhuis.nl kun je nog gerichter zoeken. Een aantal monturen zijn zelfs opvouwbaar, waardoor je ze nog makkelijke met je meeneemt.

Kies de gewenste stijl, het type montuur en zelfs de kleur(en) om de resultaten van je zoekopdracht te verfijnen.  

Vooral de lookover leesbrillen van Visibilia doen het erg goed in onze webshop. Maar dat is niet het enige merk lookover leesbril dat we bij www.leesbrilhuis.nl in het assortiment hebben. Merken als Polaroid, Seeoo, The Hamptons Collection en zelfs Porsche maken leesbrillen waarmee je gezien mag worden.

Klik eens door en snuffel eens lekker door onze collectie op de website. Je zult zien dat er altijd een leesbril tussen zit die past bij jouw smaak én jouw budget.