30 Juinrockhal
Image default
Beauty and Personal Care

Alles wat u moet weten over haartransplantaties

Haartransplantaties worden gedaan om meer haar toe te voegen aan een gebied op uw hoofd dat dunner of kaal wordt. Dit wordt gedaan door het haar van dikkere delen van de hoofdhuid of andere delen van het lichaam te nemen en het te enten op het verdunnende of kalende deel van de hoofdhuid.

Wereldwijd heeft ongeveer 60 procent van de mannen en 50 procent van de vrouwen last van een vorm van haaruitval. Om dit aan te pakken, gebruiken mensen vaak vrij verkrijgbare producten, waaronder actuele behandelingen zoals minoxidil (Rogaïne).

Een andere restauratiemethode is haartransplantatie. De eerste transplantatie werd uitgevoerd in 1939 in Japan met enkelvoudige hoofdhuidharen. In de daaropvolgende decennia ontwikkelden artsen de “plug”-techniek. Hierbij worden grote plukjes haar getransplanteerd.

Na verloop van tijd begonnen chirurgen mini- en micro-grafts te gebruiken om het uiterlijk van getransplanteerd haar op de hoofdhuid tot een minimum te beperken.

Werken haartransplantaties?
Haartransplantaties zijn meestal succesvoller dan OTC-haartransplantatieproducten. Maar er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden:

  • Overal waar 10 tot 80 procent van het getransplanteerde haar volledig terug zal groeien in een geschatte drie tot vier maanden.
  • Net als gewoon haar zal getransplanteerd haar na verloop van tijd dunner worden.
  • Mensen met slapende haarfollikels (zakjes die meestal haar onder de huid bevatten, maar geen haar meer laten groeien) hebben misschien minder effectieve transplantaties, maar een studie uit 2016 suggereert dat plasmatherapie tot 75 procent of meer van de getransplanteerde haren volledig terug kan helpen groeien.
  • Haartransplantaties werken niet voor iedereen. Ze worden vooral gebruikt om het haar te herstellen als u kalend of dunner wordt of als u haar heeft verloren als gevolg van een ongeval.

 

De uiteindelijke kosten kunnen afhangen van de:

  • omvang van de transplantatieprocedure
  • beschikbaarheid van chirurgen in uw omgeving
  • ervaring van de chirurg
  • gekozen chirurgische techniek
  • Omdat haartransplantaties cosmetische ingrepen zijn, betaalt de ziektekostenverzekering de procedure niet.

Een voordelige haarstransplantatie in Turkije vindt u bij The Private Hair Clinic. De kosten van de haartransplantatie zijn direct duidelijk zodat u weet waar u aan toe bent.

https://theprivatehairclinic.nl/