30 Juinrockhal
Image default
Auto

Auto overschrijven

Wanneer je een nieuwe auto koopt, moet je hiervan het kenteken laten overschrijven op jouw naam. Dit kun je doen bij een RDW balie. Vanaf het moment dat het kenteken overgeschreven is op jouw naam, ben jij wettelijk verantwoordelijk voor de auto. Je bent dan ook verplicht om een verzekering af te sluiten omdat je in Nederland wettelijk verplicht bent om verzekerd te zijn. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto verzekering, bijvoorbeeld voor de auto die je net gekocht hebt, neem dan eens een kijkje op Autoverzekering.nl – Reaal.

Hoe werkt het?

 

Een auto moet altijd op naam van iemand staan. Op die manier is iemand verantwoordelijk voor wat er met de auto gebeurt. Wanneer iemand een auto overkoopt, is het ook belangrijk dat het kenteken zo snel mogelijk wordt overgeschreven op de naam van de nieuwe eigenaar. Tot die tijd blijft de oude bezitter van de auto verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Hij is dan dus ook verantwoordelijk voor het hebben van een verzekering op de auto. Wanneer de auto onverzekerd is en toch rondrijdt, krijgt de bezitter van de auto hier een boete voor. De bezitter is dan nog steeds degene van wie de auto op naam staat. Wanneer je de vorige bezitter bent, is dat natuurlijk hartstikke vervelend en daarom is het belangrijk om de auto zo snel mogelijk te laten overschrijven.

Auto verzekering

 

Je krijgt namelijk een boete voor een onverzekerde auto omdat het in Nederland verplicht is om verzekerd te zijn wanneer je auto rijdt. Wanneer je de auto dus overschrijft op jouw naam, is het belangrijk dat je de verzekering zo snel mogelijk afsluit. Je kan dit bijvoorbeeld telefonisch doen, maar ook via het internet. Wanneer je je auto wil laten verzekeren, kun je hiervoor bijvoorbeeld zijn op Autoverzekering.nl. Veel verschillende aanbieders van verzekeringen bieden hun verzekering aan en het is dan ook belangrijk dat je goed kijkt of je een juiste verzekering kiest voor jouw situatie. Via Autoverzekering.nl kun je alle verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Je kan dan de voor jou beste keuze maken wanneer je op zoek bent naar een autoverzekering. Wanneer je een nieuwe auto koopt, denk er dus aan dat je er voor kiest om snel een verzekering af te sluiten. Wettelijk gezien is dit nou eenmaal verplicht. Je kan ook vast rondneuzen voor je de auto daadwerkelijk koopt natuurlijk

 

http://autoverzekering.nl