30 Juinrockhal
Business

Botox

Botox is bekend onder een groot publiek als middel om rimpels te verwijderen in het gezicht. Maar daarnaast is het middel ook beschikbaar voor andere mogelijkheden. Met botox kun je veel meer nuttige toepassingen doen die niet per se cosmetisch van aard zijn.

 

Botox kan bijvoorbeeld ook ingezet worden tegen migraine. Botox tegen hoofdpijn is een nieuwe toepassing waar botox voor gebruikt kan worden, maar het heeft wel al grote resultaten geboekt. Om te begrijpen hoe botox tegen migraine en hoofdpijn ingezet kan worden, is het belangrijk dat je weet hoe botox precies werkt.

 

Botox is namelijk een tijdelijke spierverlammer. Dit klinkt misschien een beetje eng maar het is erg doeltreffend wanneer het plaatselijk wordt ingebracht. De botox verspreid zich onder de huid tot maximaal drie centimeter wanneer het wordt ingebracht. Er kun dus erg precies mee worden gewerkt. Zo werkt het bijvoorbeeld erg goed voor rimpels bij de ogen, ook wel kraaienpootjes genoemd.

 

Migraine ontstaat door een overactiviteit van de spieren in het voorhoofd. De spieren trekken te hard samen waardoor er pijn en ongemak ontstaat. Doordat botox een spierverlammer is, kan dit werken doordat de spieren ontspannen wanneer het zal worden ingebracht. Wanneer je botox neemt, zullen de migraine aanvallen minder heftig zijn en ook de aanvallen van migraine zullen minder vaak voorkomen. Dit komt doordat de spieren in het voorhoofd niet meer zo erg kunnen aanspannen door de botox. Door deze factor weg te nemen, zal de migraine en hoofdpijn dus ook verminderen. De botox prijs loopt per kliniek uiteen, maar het is zeker een investering waard wanneer je veel last hebt van migraine en/of hoofdpijn.

 

Daarnaast kan botox ook gebruikt worden voor mensen die last hebben van overmatig zweten. Ook dit heeft te maken met de spieren in de oksels en door het spuiten van botox in de oksel, zal het overmatig zweten verminderen.

http://faceland.nl