30 Juinrockhal
Image default
Computers and Electronics

Computer RAM-geheugen en verschillende typen die beschikbaar zijn voor je PC

Computer RAM Geheugen is een van de meest voorkomende geheugeneenheden die op grote schaal worden gebruikt in alle desktop computers die u vandaag de dag vindt. RAM is een acroniem voor Random Access Memory en het ontleent zijn naam in de eerste plaats aan de aard van het werk. RAM kan gemakkelijk toegang krijgen tot een van de cellen van de virtuele geheugeneenheid op elk gegeven moment voor het opslaan of ophalen van informatie, op voorwaarde dat u de precieze rij en kolom kent die die bepaalde cel doorsnijdt, meer weten, bekijk dan deze website.

Computergeheugen is er in verschillende vormen en capaciteiten en elke vorm van geheugen wordt voor verschillende doeleinden gebruikt

Beginnend met SRAM, of het Static Random Access Memory, wordt het geheugen voornamelijk gebruikt als het cache-geheugen van de computer.

  • Het DRAM of Dynamic Random Access Memory is weer een ander belangrijk computergeheugen waarbij de geheugencellen gekoppeld zijn aan de transistor en condensator die een constante verversingsactiviteit nodig hebben. Het EDO DRAM of Extended Data Out Dynamic Random Access Memory is de geheugeneenheid waar de verwerking van informatie in extreem snel tempo plaatsvindt zoals bij de beste externe harde schijven het geval is.
  • Dit typische computer RAM Upgrade Geheugen zal niet wachten met de verwerking tot het eerste bit is voltooid. Het SDRAM of Synchronous Dynamic Random Access Memory heeft een extreem hoge verwerkingssnelheid van ongeveer 528 Mbps. De gegevens worden opgeslagen als een sequentie en de snelle toegangsmethode wordt door dit geheugen gebruikt.

Er zijn verschillende soorten RAM geheugen beschikbaar in Nederland

De personal computer RAM wordt ook geleverd als DDR1 en DDR2, en de top prioriteit zijn respectievelijk 256MB PC2 4200 DDR2 RAM geheugen en 512MB DDR2 PC2 5300 RAM geheugen. DDR1 en DDR2 computer RAM Upgrade Geheugeneenheden worden aangeduid als Eerste Generatie en Tweede Generatie apparaten. DDR 1 heeft een Double Data Rate interface die is ontworpen voor twee gegevensoverdrachten per differentiële klok en heeft maximale verwerkingssnelheden tot 400 MHz. De DDR 2 computer RAM geheugen eenheden aan de andere kant hebben het snelheidsniveau van 400MHz als laagste en het kan tot 532MHz niveaus reiken.

Doe goed onderzoek voor je begint met RAM geheugen aanschaffen

Ongeacht het feit of u 256MB PC2 4200 DDR2 RAM-geheugen of de 512MB DDR2 PC2 5300 RAM-geheugen te kopen, het probleem dat blijft is dat je moet kopen van de echte elektronische winkel. Wees niet in een haast om te kopen Computer RAM van een nep winkel als het niet zou geven u het voordeel van hoge efficiëntie, het is daarom altijd slim om onderzoek te doen naar ram geheugen aanbiedingen via deze site.

Naast DDR1 en DDR 2 RAM-geheugeneenheden, is ROM of Read Only Memory ook heel doeltreffend en wordt voornamelijk gebruikt voor read only-doeleinden. ROM is ook bekend als Firmware en het heeft een geïntegreerde schakeling die met de gegevens is geprogrammeerd. ROM als expliciete geheugeneenheid wordt gebruikt in een groot aantal digitale computerapparaten zoals Xbox en vele andere soorten spelconsoleboxen. Zorg ervoor dat u over de specificatie van de spelconsole als het zou expliciet lijst ROM specificaties.

https://www.iiav.nl/