30 Juinrockhal
Image default
Sport

De Hockeyclub in het Amsterdamse Bos Pinoké

De Amsterdammers hebben een identiek presterend Heren 1 en Dames 1 hockey team. In de hoofdklasse hockey dames is Pinoké geëindigd op de 8e plek en in de hoofklasse hockey heren ook op de 8e plek! Alle hoofdklasse hockey video’s kun je terugzien op Eyecons. Dit maakt ze dat ze iets beneden gemiddeld presteren.

De grote concurrenten van Pinoké doen het net wat beter. Pinoké komt uit Amsterdam en AHBC en Hurley ook. Daarom is er moordende concurrentie tussen deze clubs. De dames van AHBC zijn dit seizoen kampioen geworden en de Hurley dames zijn net boven de dames van de Steekneuzen uit Amsterdam geëindigd.

In de hoofdklasse voor de mannen doet AHBC het beter door op de 4e plek te staan. Hurley heeft geen team dat ook in deze competitie uitkomt.

Wat nou de precieze verschillen zijn tussen deze drie Amsterdamse hockeyclubs? AHBC doet het wat beter. Ze bestaan al langer en presteren ook beter in de competities. Daarnaast zijn er bij de club van de steekneuzen meer mensen uit Amstelveen, dus is het vooral een demografisch verschil. Dat maakt ook dat je bij de Amstelveeners niet meteen enkel maar bekakte mensen in dure auto’s ziet, maar iets normaler volk.

Vroeger was Amsterdam (AHBC) dan ook een club voor de wat rijkere. Dit was vooral toen hockey minder toegankelijk en populair was. Mensen gingen er dan ook heen om te netwerken en voor zakelijke contacten. Dit zal ongetwijfeld nogsteeds deels wel zijn, maar door de populairheid van de sport stukken minder.

Enthousiast geworden van de sport? Wil je zelf ook een van de clubs gaan volgen? De hockeysport is flink groeiende, maar het kan nog veel beter. Zeker omdat de hockeyers in de hoogste competitie nogsteeds niet rond kunnen komen van enkel hockey. Daarom is Eyecons in het leven geroepen om de hockeysport winstgevender te maken.

Alle samenvattingen van de Amsterdamse hockey heren en dames kijken? Kijk Pinoké op Eyecons. Daar vind je ook alle interviews van alle spelers en coaches van de club uit het Amsterdamse Bos.

 

https://eyecons.com/kanalen/pinoke