30 Juinrockhal
Image default
Home and Garden

Deze meubels en accessoires wil elk kindje op de slaapkamer

Meubel musthaves voor de kinderkamer!

Een prachtige jungle kamer, mét die mooie schommel en die fantastische tipi tent. Dat wil toch ieder kind?

Thema

De meeste mensen gaan voor een thema slaapkamer voor de kids. Safari is populair (denk aan fijne, zachte kussens voor op het bed of als decoratie), maar de eeuwenoude prinsessenkamer blijft ook bij veel meisjes favoriet (zachtroze, een echt prinsessendekbed en een mooie kroonluchter aan het plafond). Een thema is al snel gerealiseerd door het toevoegen van accessoires (kussens, lampen en bijvoorbeeld een dekbedovertrek) en te zorgen voor een mooie basiskleur.

Bed

Een bed behoort tot de basis. Er is veel keuze: een hippe sportauto, een knus hemelbed of een handige halfhoogslaper. Wanneer je niet veel ruimte hebt is de laatste optie echt een uitkomst. Een warm kleedje voor het bed zorgt voor warme voetjes bij het opstaan.

Nachtkastje

Misschien iets minder voor de hand liggend voor kinderen, maar zeker heel erg handig is een nachtkastje. Wanneer het kindje nog erg klein is zal het nog als decoratie worden gebruikt, maar wanneer je kindje iets ouder is kan er bijvoorbeeld een (plas)wekker op staan of een lamp die aangeeft of het al tijd is om op te staan.

Bureau

Voor de wat oudere kinderen mag een (klein) bureau natuurlijk niet ontbreken. Als ze nog iets jonger zijn dan kunnen ze uren op hun kamer knutselen en de mooiste tekeningen maken. Wanneer ze naar school gaan is er ruimte nodig om huiswerk te maken. Dat kan natuurlijk het beste aan een bureau. Denk ook aan goede verlichting! Niet is vervelender dan in je eigen schaduw te schrijven. Dit kan makkelijk worden opgelost met een hippe bureaulamp.

Kledingkast

Onmisbaar. De kids van tegenwoordig hebben steeds meer hippe, modieuze kleding, en die moeten natuurlijk allemaal netjes worden opgeborgen in een kast. Ben jij een liefhebber van legplanken? Of hang je alles liever aan een hangertje? De meeste kledingkasten voor kinderen bestaan uit een gecombineerd hang- leggedeelte, waardoor je niet voor één systeem hoeft te kiezen. Tip: Kies een kledingkast met ook een paar lades, makkelijk voor sokken en ondergoed.

Speelgoedkist

Kinderen spelen maar wat graag op hun eigen kamer. Met poppen, lego, (brandweer)auto’s, dino’s en knuffels. Heet is fijn als al het speelgoed aan het einde van de dag weer netjes kan worden opgeborgen. Een speelgoedkist is hiervoor een mooie oplossing. Je kiepert alles er zo in, klep dicht, en de kamer is in een mum van tijd weer netjes.

Verder is het natuurlijk prachtig om de kinderkamer af te stylen met mooie schilderijtjes aan de muur of misschien wel een mooie muurschildering! Ook boekenplakjes doen het altijd goed. Welke accessoires staan er in de kamer van jouw kindje?