30 Juinrockhal
Image default
Sport

Kun je ook gewone sokken gebruiken voor wandelen?

Moet je, als je gaat wandelen, speciale wandelsokken of sportsokken dragen? Of kun je ook met je gewone sokken een wandeling maken? Dit is iets wat mensen zich wel eens vaker afvragen. Het leuke is dat we hier niet exact met een ja of nee kunnen antwoorden. Het ligt er namelijk aan wat voor wandeling je gaat maken en hoe frequent je gaat wandelen.

Wanneer wandelsokken gebruiken?

Kijk, als je op vakantie bent en gaat een stukje lopen, dan hoef je niet meteen wandelsokken aan te schaffen. Wél als je het wandelen echt leuk vindt en vaker wilt gaan doen. Of als je af en toe grote afstanden wilt gaan lopen. Natuurlijk hoef je dan nog niet per sé wandelsokken te kopen, maar het is wel aan te raden. Dit komt omdat dit soort sportsokken beter reageren of het gene dat jij gaat doen en hoe jouw voeten daarop reageren. Als je gaat wandelen belast je je voeten. Je voetzool heeft het zwaar te voorduren, je tenen en je hiel. Als je vaak last hebt van warme voeten, dan kunnen je voeten extra snel kapot gaan. Je krijgt dan blaarvorming en wondjes. In dit geval kun je dus het beste wandelsokken dragen die extra versteviging hebben op de zool, hiel en bij de tenen. Maar een dikkere sok is misschien niet fijn omdat het te warm dan wordt. Gelukkig heb je ook anti transpirerende sokken. Die voeren heel veel transpiratie af. Niet alles want waar moet de sok het laten? Maar hij zuigt het op en houdt het bij zich voor zover dat kan. Dat is prettig voor jou omdat je dan met enigzins verkoelende voeten kunt wandelen en minder snel blaren krijgt. Heb je veel last van koude voeten? Dan kun je ook warme wandelsokken kopen. Dat kan bijvoorbeeld fijn zijn als je in de Alpen gaat wandelen of in koude gebergtes.

Dus voor slechts een kleine wandeling of af en toe een stukje wandelen raden we niet persé wandelsokken aan. Ga je vaker wandelen? Dan zul je merken dat dit soort sokken echt profijt geven.

https://www.sokken-outlet.nl/