30 Juinrockhal
Image default
Architecture

Nieuwe Staafmixer? Met Deze Tips Wordt Je Een Pro! – Tips 2022

Houd je keuken spatvrij en ontdek geheime toepassingen voor dit geweldige apparaat.

 

De staafmixer is een van die keukenhulpjes die vrij naadloos zijn overgestapt van de professionele keuken naar de thuiskeuken. Van het pureren van soepen en sauzen direct in de pan, tot het maken van een snelle saladedressing of zelfgemaakte aioli, het niet hoeven uitbreken van de grote staafmixer is een game-wisselaar voor veel koks.

 

Hoe meer je een staafmixer gebruikt, hoe meer je hem zult gaan gebruiken als een van je favoriete gebruiksvoorwerpen. Als je onlangs een staafmixer hebt gekregen, of er een voor jezelf hebt gekocht, zijn hier 6 toptrucs om er het meeste uit te halen. 

 

1. Zorg ervoor dat je het juiste formaat gebruikt

De kom waarin je blendt maakt een groot verschil als je het meeste uit je staafmixer wilt halen. Als het niveau van de dingen die je blendt te ondiep is, zal je staafmixer er niet goed mee overweg kunnen en krijg je een minder perfect resultaat. Je wilt dat je ingrediënten minstens een centimeter dieper liggen dan het mes, dus voor kleine partijen dingen zoals saladedressing is het beter om voor het blenden een hogere en smallere kom te kiezen in plaats van een bredere kom.

 

2. Zorg ervoor dat het mes altijd volledig is ondergedompeld

Zorg ervoor dat het mes volledig ondergedompeld is voordat je begint met blenden, anders zult je waarschijnlijk goed bespat worden door wat je probeert te blenden! je wilt het mes onder het oppervlak houden van wat je aan het blenden bent gedurende de hele tijd dat je het apparaat gebruikt.

 

3. Begin altijd met een lage snelheid

Of uw apparaat nu een reeks snelheden heeft of alleen hoog en laag, begin altijd met de laagste snelheid en verhoog deze naarmate je verder gaat. Zo kunnen grotere stukken makkelijker worden afgebroken voordat je de kracht opvoert voor een volledige puree.

 

4. Weet wanneer je de staafmixer moet bewegen en wanneer je hem stil moet houden

Wanneer je dingen maakt zoals slagroom, opgeklopt eiwit of zelfgemaakte mayonaise – alles wat je verder moet brengen dan alleen vloeibaar maken – wil je lucht toevoegen om je volume te vergroten. Het geheim hiervan is om je staafmixer in alle richtingen te bewegen, ook op en neer, in je vloeistof (maar blijf ondergedompeld!). Als je niet probeert om lucht aan je mix toe te voegen, kun je de positie van je staafmixer vrij statisch houden en meer naar de bodem van je vat, en alleen bewegen als dat nodig is om ingrediënten volledig te mengen.

 

5. Gebruik hem om voedselverspilling tegen te gaan en het opruimen te beperken

Heb je een klein beetje mosterd, jam of honing op de bodem van een potje? Voeg azijn, olie en kruiden toe en maak er een sladressing van in de originele pot, doe het deksel er weer op en je hebt geen afval en opslag in één. Moet je hele tomaten uit blik pletten? Doe het deksel eraf, giet een beetje van het sap af, en mix het in het blik. Directe hummus? Giet je blikje of potje kikkererwten af en vul het tot de helft met tahini, voeg een kneepje citroen en een scheutje water toe, en meng het in het blikje of potje. Breng op smaak en garneer met olijfolie, recycle het potje en bespaar jezelf opruimwerk.

 

6. Met de hand afwassen

Veel staafmixers zijn technisch gezien vaatwasserbestendig, maar net als uw goede messen gaat uw machine veel langer mee als je de onderdelen met de hand afwast. Zo voorkom je dat het mes bot wordt en in contact komt met andere voorwerpen in de vaatwasser en voorkom je dat de plastic onderdelen door de intense hitte van de vaatwasser worden aangetast.

 

Geen staaf- maar een handmixer gekocht? Ook daar hebben we de beste tips voor!

 

De beste tips voor het kopen van een handmixer 

 

1. De basis van de handmixer

Hiermee bedoelen we de kant van de handmixer die je op het aanrecht neerzet als je hem niet gebruikt. Als de basis te klein is, zal de handmixer keer op keer omvallen! Het kan verblindend frustrerend worden.

 

Zorg ervoor dat je er een koopt die geen gekke rondingen of afgeronde randen naar de basis toe heeft. Het is het beste als de vorm van het lichaam van de mixer recht naar beneden gaat in een volledig vlak oppervlak.

 

Sommige ontwerpers proberen vaak schattig te zijn en voegen een creatief boogje toe onder de basis van de mixer. Het is zo onpraktisch. Een kleine afwijking van een volledig plat oppervlak heeft misschien niet al te drastische gevolgen.

 

De beste manier is om het te testen.

 

Zet de mixer op een vlakke ondergrond en test zijn stabiliteit door er met verschillende hoeveelheden kracht op te duwen. Dit is een technische manier om te zeggen “poke the mixer”! Als hij gemakkelijk omvalt, raden we aan om verder te winkelen.

De stabiliteit van de basis omvat ook de hoek waaronder het netsnoer uit de handmixer komt.

 

2. De vorm van de kloppers

De vorm van de kloppers ie heel belangrijk. 

Let op of er een kleine twist in de kloppers van de handmixer zit en of er genoeg lucht bij de klopers kan komen. 

3. Het gewicht van de handmixer

Heb je ooit 7 minuten glazuur gemaakt?

 

Of een beslag dat 5 minuten moet worden geklopt?

Zelfs de lichtste handmixer kan na ongeveer 2 minuten als lood aanvoelen.

 

Aan de andere kant helpt het ook niet als je een superlichte handmixer krijgt die omvalt als je er alleen maar naar kijkt. 

 

Het ideale gewicht van een handmixer ongeveer 680 g (1,5 lbs) zijn zonder hulpstukken. Je kunt nog steeds tot 650 g gaan, maar alles lichter dan dat wordt een beetje te dun.

 

Het gewicht van een handmixer staat niet per se op de doos, dus neem zeker je weegschaal mee zodat je hem in de winkel kunt wegen! 

 

4. Watts van de handmixer

Je krijgt een aantal krachtige handmixers op de markt, maar we zijn niet van plan om het te gebruiken om ons voort te stuwen over de oceaan.

 

Aan de andere kant, wil je wel een vrij krachtige mixer die de klus klaart, en het goed doet.

 

Het aantal watt verwijst naar hoeveel vermogen er in je mixer gaat, niet hoeveel er eruit komt! Een mixer met een lager vermogen betekent vaak dat de tandwielen in uw handmixer van een hogere kwaliteit zijn, zodat ze MINDER watt nodig hebben om te werken.

 

Dus hoger watts betekent NIET hogere kwaliteit!

 

350 Watt is ideaal voor een handmixer. 

 

5. Snelheidsinstellingen van de handmixer

Een turbo snelheid optie is niet essentieel. 

 

Het is eigenlijk belangrijker dat de langzame snelheden op je mixer ook echt laag zijn. Probeer dit in de winkel te testen als dat mag.

 

 

6. Prijs van de handmixer

Sommige bekende merken hebben van die prachtige handmixers, maar ze zijn zo zwaar en onpraktisch. Heel vreemd, maar waar.

 

Prijs is niet gelijk aan kwaliteit als het gaat om het kopen van een handmixer. Specs staan gelijk aan de kwaliteit van de handmixer.

7. Draairichting van de kloppers

Dit punt is heel belangrijk. Over het algemeen, kloppen we dingen met een handmixer om lucht op te nemen. Het is dus van KEY belang dat de ingrediënten tegen de zwaartekracht in moeten werken, d.w.z. dat ze onderaan beginnen en bovenaan eindigen.

 

Om dit te bereiken, moet de draairichting van binnen naar buiten zijn, zodat de ingrediënten naar boven worden geduwd.

 

Als de draairichting van buiten naar binnen is, dan worden de ingrediënten naar beneden geduwd, waardoor er minder lucht in het mengsel komt.

 

Als je de handmixer voor je houdt als een boormachine, wil je dat de linkerklopper tegen de klok in draait en de rechterklopper met de klok mee.