30 Juinrockhal
Image default
Home and Garden

Raamfolie tegen de zon

In Europa worden de zomers steeds warmer. Het is dan ook niet zo gek dat wij Europeanen steeds vaker zoeken naar oplossingen om onze huizen van binnen koel te houden. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk de aanschaf van een airco systeem. Maar dan moet je flink in de portemonnee duiken. Zo’n aankoop is dan ook echt niet voor iedereen weggelegd. En zeker als je meerdere kamers of grotere ruimten wilt koelen, zijn airco’s uitermate prijzig. Niet alleen in de aanschaf, maar ook in energiekosten. Wel is het een hele goede oplossing tegen warmte in huis of in je bedrijf.

Een andere, veel goedkopere oplossing is de ventilator. Ventilatoren zijn verkrijgbaar in allemaal prijsklasses en meestal geldt hoe duurder deze is, hoe beter deze koude lucht kan circuleren. Het nadeel is dat het apparaat alleen aan luchtverplaatsing doet. In principe blijft de ruimte net zo warm en dat merk je dan ook meteen zodra je de ventilator weer uitzet. Nadeel van dit soort apparaten blijft ook altijd weer de stroomkosten. Ook al zullen die stukken lager zijn dan bij een airco.

Raamfolie tegen de zon

De meest goedkoopste en mileu vriendelijkste oplossing om warmte in je woning tegen te gaan is door je ramen van zonwerende folie te voorzien. Zonwerend raamfolie is niet duur en werkt uitstekend. Het zorgt er tijdens warme, zonnige dagen voor dat je huis zo 5 graden koeler is, zonder dat je daar ook maar energie voor hoeft te gebruiken. Zonwerend raamfolie plak je gemakkelijk op je ramen en als het eenmaal daar zit, kan het jaar in, jaar uit, zijn werk doen. En hoe het werkt, kun je misschien het meest vergelijken met een zonnebril. De kleur van het folie heeft ook een donkere tint. Het werkt als het ware blinderend. Qua kleur kun je ook nog voor een andere variant kiezen. Dat is het spiegelfolie met zonwerende effect. Het handige van dit raamfolie is dat mensen er van buitenaf ook niet doorheen kunnen kijken. Dus geen geloer vanaf de straat en lekker veel privacy met dit kleeffolie.

Je zult denken dat zonwerend raamfolie alleen geschikt is voor ramen met enkelglas. Maar dat is een fabeltje. Het is wel zo dat je voor dubbelglas of HR+ glas een speciaal raamfolie moet gebruiken welke hiervoor geschikt is. Anders wordt het raam teveel verhit en ontstaat er kans op glasbreuk. Bij Raamfolieonline.nl kun je hiervoor terecht. Hier kun je tevens je glasfolie op maat laten snijden en zodoende betaal je dus nooit echt te veel.