30 Juinrockhal
Image default
Travel

Vad bör man tänka på när man ska hyra bil på Stockholm Arlanda flygplats

Att hyra bil på Arlanda är mycket smidigt om ska besöka Stockholm och närliggande orter. På Stockholm Arlanda flygplats kan du hyra du bil från hyrbilsbolagen Budget , Alamo, Avis, National, Enterprise, Hertz, Europcar och Sixt. Samtliga företag finns på Arlandas hyrbilsområde som ligger vid P2 Beta långtidsparkering. Hyrbilarna hämtas och lämnas vid företagens kontor. När det är mycket trafik kör en parkeringsbuss mellan terminalerna och företagen.

Råd och tips om biluthyrning vid Arlanda

Här har du några tips och råd som kan hjälpa dig att hyra en bil smärtfritt vid Arlanda.

Jämför priser från flera företag och boka på Internet

Att söka och boka din hyrbil på Internet blir billigare, är enklare och går fort. Jämför priser från olika bolag som Budget , Alamo, Avis, National, Enterprise, Hertz, Europcar och Sixt. Att jämföra lönar sig alltid eftersom priserna mellan bolagen skiljer sig ganska mycket. Beroende på säsong kan man hitta bra rabatter och erbjudanden. Under lågsäsong kan de olika bolagen ha extra erbjudanden som är mycket prisvärda. Du kan jämför priser på biluthyrning vid Arlanda här: https://www.biluthyrning.nu/sv-sverige-stockholm-arlanda-airport/. Biluthyrning.nu jämför alla bolag på Arlanda och hittar det bästa priset.

Boka di bil så tidigt som möjligt

Boka så tidigt som möjligt. Det blir oftast dyrare om du väntar. Ofta stiger priserna ju senare man bokar. Det kan även vara svårt att hitta hyrbilar vid en stor flygplats som Stockholm-Arlanda flygplats om man väntar för länge. Bäst priser får man om man bokar tidigt, under högsäsong riskerar man att bli utan bil om man bokar för sent.

Tanka din bil innan du återlämnar den

Olika bolag har olika villkor för bränsle. En del mindre företag tar en administrativ avgift för att tanka bilen om den skall lämnas tom. En del bolag kan ha dyrare bränslepris än på de vanliga bensinstationerna. Det lönar sig alltid att tanka upp bilen själv innan du lämnar tillbaka den.

Gör en besiktning när du hämtar bilen

Kontrollera att alla eventuella som skador, repor och bucklor finns dokumenterande. Läs villkoren noga när det gäller hur hyrbilen skall återlämnas. Ta bilder med mobiltelefon på bilen. Fotografera eventuella skador och repor på bilen som dokumentation om bolaget skulle vilja synpunkter när du lämnar tillbaka den bil.

Kontrollera hyresvillkoren

Kontrollera hyresvillkoren innan du bokar hyrbilen. Om det är något du inte förstår i hyresvillkoren så fråga någon från företaget på plats. Läs igenom de finstilta i kontraktet och se till att du förstår vad betyder. Det är oftast inga konstigheter i kontraktet men det skadar inte att kontrollera själv.

Lycka till med att hyra bil på Arlanda och att ha bil i Stockholm underlättar när man ska ta sig fram och besöka olika resmål. Det är smidigt att ta sig fram när man har en egen bil istället att förlita sig på buss och tåg. Trafiken i Stockholm kan vara hektisk men där ofta mindre trafik på sommaren. Med en GPS i bilen hittar du också lätt i Stockholm.

https://www.biluthyrning.nu