30 Juinrockhal
Image default
Offers

Veiligheid van bladblazers – Hoe je veilig kunt blijven bij het gebruik van een bladblazer

 

Een bladblazer is een extreem populair tuingereedschap dat lucht levert uit een waaiervormig mondstuk om los vuil zoals gras en bladeren snel en efficiënt te verplaatsen om verstopping in slangen en pijpleidingen van tuingereedschap te voorkomen. Bladblazers zijn er in verschillende stijlen, waaronder elektrische, benzine- en batterij gevoede modellen. Alle maken gebruik van hetzelfde basisprincipe van het duwen of trekken van een vloeistof door een buis, maar hebben verschillende ontwerpen.

 

Snoerloos

De snoerloze bladblazer is waarschijnlijk het meest veelzijdige model. Deze worden meestal geleverd met een oplaadbare batterij en een snoer dat op een standaard stopcontact kan worden aangesloten. Sommige snoerloze grasmaaiers kunnen worden gebruikt als oscillerende grasmaaiers, die de messen zeer snel heen en weer laten draaien. De oscillerende beweging is handig bij het maken van snelle bochten op het gazon – het voorkomt dat je je arm en pols gebruikt om de bocht te maken.

 

Draadloos en elektrisch

Veel draadloze elektrische blazers hebben twee snelheden of opties om te regelen hoeveel lucht er op een bepaald moment door de ventilator gaat. Het meest voorkomende type draadloze elektrische bladblazers is een grasmaaier met variabel toerental en is meestal erg stil. Er zijn ook veel bladblazercombinaties die kracht en een blazer combineren. Dit kan een kleine motor met een grotere ventilator zijn. Deze hebben het voordeel dat ze in één keer een aanzienlijke hoeveelheid tuinafval kunnen wegduwen, zonder veel lawaai te produceren.

 

Voor ouderen en gehandicapten

De nieuwere generatie bladblazers, speciaal ontworpen voor ouderen en gehandicapten, hebben luide motoren die geen boos klinkend gesis produceren. Ze zijn stiller dan oudere modellen, maar maken nog steeds geluid. Ze hebben echter een optie om de snelheid aan te passen, waardoor ze voor veel mensen geschikt zijn. Sommige nieuwere apparaten hebben een ingebouwde microfoon in de accessoirehaak waarmee gebruikers kunnen communiceren als ze hulp nodig hebben.

 

Nadeel

Een groot nadeel van het bezitten van een bladblazer is dat veel oudere modellen zwaar en groot genoeg zijn om gênant te zijn als ze bladeren van de stoep of parkeerplaats blazen. Deze units kunnen ook goten verstoppen en vlam vatten in de grill. Er is echter een oplossing voor dit soort problemen. De meeste moderne bladblazers hebben vervangbare filters die verwijderbaar en wasbaar zijn. Dit elimineert de noodzaak om nieuwe eenheden te kopen en elimineert de mogelijkheid dat de eenheid explodeert terwijl je bladeren blaast.

 

Gehoorbescherming

Er zijn andere opties als het gaat om gehoorbescherming voor bladblazers. Een accessoire dat een schild wordt genoemd, kan permanent op het apparaat worden bevestigd, zodat anderen het luide sissende geluid niet kunnen horen. Een andere optie is om een uitlaatpatroon aan te schaffen die je aan je apparaat bevestigt. Welk type gehoorbescherming u ook kiest, de kans is groter dat u veilig blijft als u een bladblazer gebruikt.

https://www.gereedschap-expert.nl/