30 Juinrockhal
Image default
Food and Drink

Wat is het verschil in functie van een staafmixer en handmixer?

Staafmixer versus Handmixer

Mixers helpen bij het automatiseren van de zich herhalende taken van roeren en kloppen. Wanneer de kloppers worden vervangen door een deeghaak, kan een mixer ook worden gebruikt om te kneden. Een mixer kan een handbediend mechanisme of een boormixer zijn.

Er zijn verschillende soorten mixer, zoals:

1. De staafmixer

Een staafmixer varieert in grootte van kleine modellen voor thuisgebruik tot commerciële machines met grote capaciteit. Wanneer u een staafmixer koopt, bedenk dan waar u hem voor wilt gebruiken, of dat nu eenvoudig blenden is of complexere klussen. Het heeft geen zin om geld uit te geven aan een model met veel accessoires als je de helft ervan nooit zult gebruiken!

Zoek naar een handvat met een grip die niet wegglijdt als u aan het koken bent en controleer of de bediening gemakkelijk toegankelijk en instelbaar is. Hoe meer snelheidsinstellingen er zijn, hoe meer controle u hebt over uw kookkunsten. 

2. De handmixer

Een handmixer is een met de hand vastgehouden mengapparaat. De handgreep is gemonteerd op een behuizing waarin zich de motor bevindt. De motor drijft de kloppers aan die in het voedsel zijn geplaatst om het mengen uit te voeren. De motor moet licht zijn aangezien hij tijdens het gebruik door de gebruiker wordt ondersteund. De gebruiker kan om het even welke geschikte kom gebruiken om de ingrediënten in te plaatsen tijdens het mengen.

Een elektrische handmixer is goedkoper en compacter dan een staande mixer, en is precies wat u nodig hebt om een gemakkelijk bakrecept of uw favoriete vakantiedessert in elkaar te flansen. Een handmixer is een belangrijk instrument voor elke thuiskok of bakker omdat hij een verscheidenheid aan voedsel kan opkloppen, mengen en mixen – alles van aardappelpuree tot cakebeslag tot eiwitten.

Er zijn genoeg taken die een handmixer het best kan. Het opkloppen van luchtig glazuur is nog maar het begin van wat je met dit gereedschap kunt doen. Met een handmixer kun je zware room en kokosmelk opkloppen tot een luchtige kokosslagroom voor op kokosroomtaart, glanzende zachte pieken van eiwitten maken voor pepermunt meringues of boter en suiker romig maken voor pompoen-kruiden cupcakebeslag.

staafmixer