30 Juinrockhal
Image default
Food and Drink

Wat maakt whisky tot een goede whisky?

Als liefhebber van whisky ben je altijd op zoek naar een goede whisky. Maar wat is nu precies een goede whisky. Daar kun je dagen over discussiëren, het liefst natuurlijk bij een goed glas whisky. Dat er zoveel verschillende tradities, technieken en blends bestaan maakt het er ook niet makkelijker op.  En tja, over smaak valt niet te twisten. Wij besloten het eens aan de experts te vragen.

Smaak en aroma

Elke whisky heeft zijn eigen unieke smaak en aroma. De ingrediënten kunnen variëren en de manier waarop de whisky gemaakt is kan ook anders zijn. Bij een goede whisky ruik je een heerlijk aroma en proef je een prachtige smaak. Een goede whisky wekt de zintuigen en laat elke zenuw in je lichaam tintelen van genot.

Vol karakter

Een goede whisky is als een goede vriend: beide zitten vol karakter. Als je whisky drinkt, is de smaak belangrijk, maar dat is slechts één aspect. Whisky is meer. Elke whisky danst op zijn geheel eigen wijze over je smaakpapillen. Een goede whisky neemt je mee op een avontuurlijke reis. Een goede whisky vervult je, en doet je  verlangen naar meer. Dat is karakter.

De band met de destilleerderij

Het drinken van Whisky is een persoonlijke ervaring. Het is niet alleen dat ene glas, of die ene fles, het gaat om het hele plaatje. Jouw band met de destilleerderij speelt een belangrijke rol. Voel je de passie van de makers? Ben je één met het productieproces? Ben jij een Johnny Walker, of een Bunnahabhain? Jouw persoonlijke smaak weegt zwaar in het oordeel wat –voor jou- een goede whisky is.

Complex en uitgebalanceerd

Persoonlijke smaak is belangrijk, maar elke goede whisky is uitgebalanceerd, doch complex. Dat is echt een kunstvorm, een drank maken die zo veel verschillende smaaktonen geeft en toch zo perfect in balans proeft. De complexiteit hangt af van de gebruikte materialen, de balans van het vakmanschap van de makers.

Goede whisky draait om passie

Whisky-afficionado’s kijken naar de dingen als vaten, drievoudige destillatie, de rijpingsperiode of de regio waar de whisky vandaan komt. Maar uiteindelijk is er maar één ding dat bepaalt of een whisky een goede whisky is. En dat ene ding, dat is passie.

Wil jij een goede whisky, een whisky vol echte passie? Dan is www.elitewhisky.com de plek voor jou. Wij hebben passie voor whisky, goede whisky.

https://elitewhisky.com/