30 Juinrockhal
Image default
Home and Garden

Wat moet u kunnen als u geen aankoopmakelaar heeft?

Makelaars zijn professionals die voor u werken en voor uw belangen opkomen. In de meeste gevallen hebben verkopers een makelaar die voor hen werkt, zodat u iemand aan uw zijde wil die u ondersteunt in de onderhandelingen en u kan helpen met het begrijpen van de complexe taal in contracten, bijvoorbeeld.

Er zijn te veel juridische mazen en mooie termen die overweldigend en verwarrend kunnen lijken voor iemand die niet goed onderlegd is in de vastgoedsector.

Hier is wat u zelf moet doen als u een huis wil kopen zonder een makelaar:

– Huizen zoeken die met uw budget en behoeften overeenkomen. Eigendommen zoeken op sites geeft u een indicatie van wat er beschikbaar is, maar u zult moeten onderzoeken of vraagprijzen gerechtvaardigd zijn op basis van vergelijkbare huizenverkoop in het gebied.

– Graaf feiten op over een buurt, inclusief feiten die een verkoper misschien niet bekend maakt maar die wel belangrijk voor u kunnen zijn.

– Onderhandelen over het aanbod, inclusief de prijs en andere clausules en onvoorziene omstandigheden in de koopovereenkomst.

– Zelf de huisinspectie doen en onderhandelen met de verkoper over reparaties of vergoedingen.

– Ontcijferen van papierwerk dat kan worden gevuld met complex jargon en termen die u niet begrijpt.

– Vragen stellen en informatie van de verkoper bekijken. U weet misschien niet wat u moet vragen of wat verkopers verplicht zijn te onthullen.

Bent u zelf op zoek naar een makelaar voor de aankoop of verkoop van een woning? Bekijk eens de website van Bolck Makelaar Zevenaar en ga direct aan de slag!

https://www.bolckmakelaardij.nl/