30 Juinrockhal
Image default
Architecture

Wat zijn de voordelen van matras toppers?

Wat zijn de voordelen van matras toppers?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kopen en gebruiken van een matras topper. In de volgende paragrafen worden deze voordelen in meer detail besproken. Verder wordt er ook aangegeven waarop er gelet moet worden bij het kopen van zo een topper matras.

Betaalbaarder dan een nieuw matras

De aanschaf van een matras topper kan gemakkelijker en betaalbaarder zijn dan investeren in een nieuw matras om het gevoel van een matras te veranderen.

Extra stevigheid of demping

Een topper kan een goede manier zijn om extra stevigheid of demping toe te voegen aan een matras dat te hard of te zacht aanvoelt. Een matras dat te zacht aanvoelt kan de wervelkolom niet goed ondersteunen, waardoor spierspanning en rugpijn kunnen ontstaan. Aan de andere kant kan een te stevig aanvoelende matras overmatige druk veroorzaken op zwaardere delen van het lichaam, zoals de heupen.

Goed voor twee slapers met verschillende behoeften

Mensen kunnen een matras topper willen gebruiken op slechts een helft van het bed als individuen in een paar verschillende slaapstijlen hebben. De ene persoon houdt bijvoorbeeld van een stevig matras, terwijl de andere liever een medium stevig matras heeft. Matras toppers zijn ook gemakkelijk te vervoeren, dus ze kunnen een goede optie voor mensen die slapen weg van huis, reizen, of vaak verhuizen.

Dingen om te overwegen bij het kopen van een matras topper

Sommige factoren te overwegen alvorens de aankoop van een matras topper zijn de volgende:

  • Prijs: De kosten van een matras topper zal afhangen van de materialen en eventuele extra functies een persoon wil. Mensen kunnen willen kopen op basis van hun budget.
  • Comfort: Matras toppers kunnen extra comfort toevoegen aan een matras, vooral als het matras ouder is en zijn vorm verliest.
  • Extra functies: Sommige matras toppers bieden extra functies, zoals koelingsmogelijkheden. Deze producten kunnen gunstig zijn voor mensen die oververhit raken in hun slaap, omdat ze kunnen helpen de lichaamstemperatuur te reguleren.
  • Ondersteuning en drukverlaging: Sommige matras toppers kunnen extra ondersteuning bieden bij het uitlijnen van de wervelkolom en drukpunt verlichting. Deze eigenschappen kunnen pijn en kwalen verminderen en leiden tot een meer rustgevende slaap.
  • Niet-toxische materialen: Mensen kunnen willen kijken naar de CertiPUR-US certificering in schuim toppers. Deze certificering garandeert lage VOC-niveaus (vluchtige organische stoffen) en beperkt het gebruik van bepaalde schadelijke vlamvertragers, ozonafbrekende chemicaliën en zware metalen.
  • Hypoallergene matras toppers: Toppers die hypoallergeen en huisstofmijtbestendig zijn en een afneembare, wasbare hoes hebben, kunnen het beste zijn voor een lange levensduur en mensen met allergieën. Als een persoon geen allergie voor latex heeft, kan natuurlatex een goede optie zijn voor een topper die duurzaam is en bestand tegen schimmel en huisstofmijt.

Stevigheid

Matras toppers zijn verkrijgbaar in verschillende stevigheid voelt. Dunnere matras toppers voelen meestal steviger aan dan dikkere toppers. Stevige matras-toppers zijn geschikt voor rug- en buikslapers, omdat ze voorkomen dat de ruggengraat wegzakt. Middelzware matras-toppers zijn geschikt voor zij- en combinatieslapers, omdat ze de ruggengraat in verschillende posities ondersteunen. Zachte of pluche matras-toppers zijn geschikt voor mensen die druk willen verlichten.

Slaapstijlen

Sommige matras toppers passen het beste bij verschillende slaapstijlen. Volgens matrassenwebsites is een zachter oppervlak beter geschikt voor zijslapers, terwijl een steviger oppervlak beter geschikt is voor rug- en buikslapers.

Materialen

Matras toppers zijn verkrijgbaar in een reeks van materialen, zoals latex, traagschuim, polyester, polyurethaan, en katoen. Een persoon moet ervoor zorgen dat ze kiezen voor een matras topper gemaakt van veilige materialen. Sommige matras toppers kunnen giftige chemicaliën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.