30 Juinrockhal
Image default
Home and Garden

Winter is coming: zorg voor een goed onderhouden dak

“Winter is coming”, deze zin kent iedereen, of je nu fan bent van de serie Game of Thrones of niet. In de serie is “Winter is coming” het motto van het Huis Stark. Het slaat niet alleen op het feit dat er kouder weer op komst is, maar het is een oproep om te zorgen dat je altijd goed voorbereid bent op wat kan komen.

Huis Stark is dan wel fictief, de oproep om goed voorbereid te zijn is ook in het echte leven van waarde. Juist nu de zomer ten einde loopt en de winter in aantocht is, is het een tijd om maatregelen te nemen om de winter een beetje comfortabel door te komen. Veel mensen denken dan vooral aan isolatie of een nieuwe CV-ketel. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat de kwaliteit van je dak grote invloed heeft op het comfort dat je in je woning ervaart.

Je dak heeft het zwaar te verduren

Een slecht onderhouden dak kan leiden tot warmteverlies en tocht. Erger nog, een dak dat niet goed is onderhouden kan gaan lekken. Vaak ontstaan problemen in de winter. De kou zorgt voor scheuren en beschadigingen. Als hier water in komt kan dit bevriezen. Doordat water bij het bevriezen uitzet, worden de kleine scheurtjes groter en wordt de dakbedekkingslaag opzij geduwd.

Bereid je dak voor op de winter met preventief dakonderhoud

Zelfs daken waar je niets aan ziet zijn in de winter kwetsbaar. Daarom is het nuttig om je dak door een specialist te laten controleren. De professionele vakmensen van Roofing Service Nederland hebben hierin ruim 45 jaar ervaring. Zij kunnen je helpen met een professionele inspectie van je dak.

Hierbij controleren ze de naadverbindingen, de dakhuid, de randaansluiting, de afsluitprofielen, de dakbanen, de expansievoegen, de afvoeraansluitingen, de lichtkoepelaansluitingen, de schoorsteenaansluitingen en nog veel meer naden. Ook controleren ze een groot aantal kritieke punten, zoals de ontluchting of de hemelwaterafvoer.

Op basis van de constateringen van de dak inspectie wordt een rapportage opgesteld. Daarin staat precies wat er in de komende tijd moet gebeuren om je dak in topconditie te houden en welke kosten hiermee gepaard zijn. Ook wordt vermeld welke kleine gebreken al bij de inspectie gerepareerd zijn.

Na dit preventieve dakonderhoud is je dak helemaal klaar voor de winter!

https://roofingservice.nl