30 Juinrockhal
Image default
leisure and Hobby

Ben jij de volgende Max Verstappen? Onderzoek het in Breda

Sinds ongeveer 2015 is de Formule 1 in Nederland weer enorm populair. Waarom? Max Verstappen, daarom.

Max Verstappen debuteerde in de GP van Australië, voor Torro Rosso. Hij was te jong (want 17 jaar en 166 dagen oud) om in Nederland alleen de weg op te mogen, maar hij reed wel mooi in de snelste race auto’s ter wereld. Na zijn debuut ging het zijn racecarrière voor de wind. Goed, hij had regelmatig te maken mat materiaalproblemen, maar zijn ster was (en is) rijzende.

Max Verstappen, de zoon van Jos Verstappen, begon al in 2005 met racen. Hij was toen zeven jaar oud. Natuurlijk begon hij niet met Formule 1. Hij begon met karten (waarmee hij trouwens meteen kampioen werd). Bij karting rijd je op speciale wagentjes (karts) over een circuit. Doordat je laag op de grond zit, hebben karts een superieure wegligging en voelt je écht de snelheid.

Karten is voor iedereen toegankelijk, van kinderen tot ouderen. Natuurlijk is het niet voor iedereen een eerste stap richting het F1-circuit. En dat hoeft ook niet, want het is gewoon een enorm gave sport, die je een enorme adrenaline boost geeft. En…hoe hard je ook door de bochten scheurt, je krijgt nooit een bekeuring.

Karten in Breda

Karten kan op veel plaatsen in Nederland, zoals in Breda. Wanneer je boekt via BeleefBreda.nl krijg je eerst een uitleg over de karts en over rijtechniek (inclusief een paar pro-tips over het betere bochtenwerk). Ook worden de regels en de betekenis van vlaggen en lichtsignalering toegelicht.

Daarna ga je in groepen van 8 (bij kinderen: 6) de baan op om te bepalen wie de snelste is. Stort je met ware doodsverachting in de bochten en blijf iedereen voor. En bij de lange stukken druk je op de boost-knop voor nét even wat extra snelheid!

Kijk voor alle mogelijkheden op www.beleefbreda.nl. Tot snel!

https://beleefbreda.nl/karten