30 Juinrockhal
Image default
Home and Garden

Soorten laminaatvloeren, voor ieder wat wils

Als je eenmaal op zoek gaat naar jou nieuwe laminaatvloer is het belangrijk te weten welke soorten vloeren er bestaan. Zo zijn er vier soorten verschillende laminaatvloeren.

Namelijk: de zogenaamde ‘High Pressured Laminate’ deze wordt in de volksmond ook wel gewoon HPL-laminaat genoemd. Hiervoor heb je geen papierenlaag nodig voordat je de laminaatplaten legt. In plaats daarvan moeten er meerdere lagen melamine (oftewel: dunne ‘schuimlagen’) gelegd worden voordat je het uitgekozen laminaat eenmaal in elkaar gaat klikken.

Dit soort laminaat staat er bekend om dat deze erg goed tegen stoten kan. Denk bijvoorbeeld aan een grote vaas die plots uit je handen valt. Wil je daar geen kapotte stukjes aan over houden? Dan ga je voor een HPL-vloer. Door de meerdere melamine lagen neemt het leggen van dit soort vloeren wel wat meer tijd in beslag.

Laminaatvloer? Er is veel mogelijk!

Ook bestaat er de zogenaamde ‘Direct Pressed Laminate’ oftewel: een DPL-vloer. Kies je hiervoor dan leg je in totaal vier lagen, van verschillende materialen. Namelijk: een dunne laag van melamine, een dun laagje wat gemaakt is van houtvezels, een papierenlaag en vervolgens jou laminaatvloer.

Verder is er de ‘Continious Pressed Laminate’ of beter gezegd een CPL-vloer. Deze is eigenlijk hetzelfde als de eerste soort vloer. Wel is de bovenste laag wat duurder waardoor de kwaliteit net iets hoger is. En dan kun je als laatste kiezen voor een DLP-vloer, wat staat voor ‘Direct Laminate Printing’. Bij deze optie is de dragende laag tevens je laminaat.

https://www.parket-winkel.be