30 Juinrockhal
Image default
Education

Wake up light kopen?

Beste wake up light kopen

De beste wake up lights, ook wel bekend als zonsopganglampen, zijn ontworpen om u op een meer natuurlijke manier wakker te maken, in overeenstemming met het ritme van uw lichaam. Ze doen dit met een geleidelijk feller wordend licht dat het opkomen van de zon nabootst, zodat u beetje bij beetje wakker wordt. De meeste hebben de optie om tegen het einde van de cyclus geluiden toe te voegen, om er zeker van te zijn dat u wakker bent wanneer dat nodig is, en veel lampen hebben ook een zonsondergangcyclus die ontworpen is om u ‘s avonds te helpen ontspannen.

Velen vinden dat ze met een wake-up light de dag alerter beginnen en in een beter humeur zijn dan met een traditionele wekker. Een wake-up light kan dus een goede investering in uw gezondheid en welzijn zijn. Deze moeten niet worden verward met SAD-lampen – hoewel sommige lampen voor zonsopgang kunnen worden gebruikt voor lichttherapie, moet u, als u lijdt aan Seasonal Affective Disorder, in plaats daarvan onze beste SAD-lampengids raadplegen. En natuurlijk kunnen ze ook gebruikt worden als een van de beste bedlampjes. 

Om deze gids samen te stellen, hebben we een reeks verschillende zonsopganglampen van toonaangevende merken getest om te zien wat ze bieden en hoe effectief ze zijn. Lumie is misschien wel de grootste naam op dit gebied, hoewel Beurer ook een breed scala aan uitstekende modellen maakt, en er zijn genoeg kleinere merkversies die ook de moeite waard zijn om te bekijken. Lees verder voor onze selectie van de beste wake up lights op de markt op dit moment.

 

Philips Somneo

De beste wake-up light

 

De Somneo is het paradepaardje van Philips, een model boordevol functies dat net zo goed werkt om u aan het eind van de dag weer in slaap te krijgen. s Ochtends kunt u kiezen hoe lang het duurt voordat de lamp op volle sterkte brandt en kunt u uw eigen maximale helderheid kiezen uit maar liefst 25 niveaus. Deze granulariteit is geweldig als u een lichte slaper bent, of iemand die gevoeliger is voor licht in het algemeen. De audio wordt geleverd in de vorm van ingebouwde natuurgeluiden, FM-radio, of uw eigen muziekspeler die u kunt aansluiten via een AUX-kabel. Naast een modus voor zonsondergang die vergelijkbaar is met die van de Lumie, biedt de Somneo een lichtgestuurde ademhalingsmodus om ontspanning voor het slapengaan te bevorderen, waarbij u zeven ritmes van lichtintensiteit of geluid kunt volgen.

Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zijn er een paar leuke snufjes. Dankzij het aanraakscherm is de Somneo eenvoudig in te stellen en aan te passen. De helderheid van het scherm wordt automatisch aangepast aan het licht in uw kamer (hoewel u dit ook handmatig kunt doen). En als u midden in de nacht opstaat, kunt u op de bovenkant van de lamp tikken voor een zacht rood schijnsel – net genoeg om te zien zonder de kamer met licht te overspoelen. Onze enige kritiek? Het ontwerp, met het vreemde gat in het midden, is verdeeld. Philips omschrijft het als ‘gestroomlijnd en stijlvol’; anderen zijn het daar misschien niet mee eens. Als u besluit dat dit de wake up light voor u is, kijk dan op onze pagina met Philips-kortingscodes om er zeker van te zijn dat u geen aanbieding mist.

 

Hoe kozen we de beste wake up light?

Het is moeilijk lampen te testen zonder ze in de hand te hebben, dus zijn we begonnen met klokken te kiezen die aan de volgende criteria voldeden, met de belangrijkste bovenaan:

  • Goed uiterlijk: Je kunt er niets aan doen dat het apparaat op je nachtkastje staat, dus het is beter om iets te hebben dat zich staande kan houden in een goed onderhouden slaapkamer. We zijn op zoek gegaan naar een betrouwbare klok die de meeste mensen graag op hun nachtkastje zouden hebben staan.
  • Aanzienlijk gewicht: Je kunt een wekker behoorlijk heen en weer slingeren als je halfbewust op de sluimerknop probeert te drukken.
  • Onopvallende tijdsweergave: Aangezien je het beste slaapt in een donkere kamer, is het niet handig als de cijfers van de klok in je gezicht knipperen. Wij geven de voorkeur aan klokken waarbij u de helderheid van de cijfers kunt aanpassen.
  • Aangename alarmtonen: Hoewel het licht de belangrijkste manier is om u te wekken, hebben deze klokken ook een geluidsalarm, dat afgaat op het moment dat het licht helderder is. Sommige weken hebt u gewoon zin om wakker te worden met het geluid van golven die op een strand beuken. En andere keren bent u misschien in een soort vogel-in-de-bos-stemming. Wij geven de voorkeur aan klokken met verschillende geluiden waaruit u kunt kiezen.
  • Back-up alarm: Als u de wekker ambitieus op 5 uur hebt gezet om dingen af te krijgen, maar er spijt van krijgt als de wekker daadwerkelijk afgaat, kan een tweede wekker handig zijn om een menselijkere tijd in te stellen.
  • Power-backup mogelijkheden: Het is zonde om een belangrijke gebeurtenis (een sollicitatiegesprek, een vlucht naar een bruiloft) te missen omdat de stroom uitvalt. Wij wilden klokken die dat voorkomen.
  • Uiteindelijk hebben we vier Philips-modellen gekozen, maar ook de Lumie Bodyclock Active 250 en de hOmelabs Sunrise Alarm Clock. Elk model verdiende een plekje op mijn nachtkastje voor minstens een dag. Ik heb genoteerd hoe ik me ‘s ochtends voelde bij elk alarm en ik heb de klokken naast elkaar gezet in de modus voor late zonsondergang om de nuance van hun kleuren te beoordelen. Ik luisterde ook naar elke alarmtoon en radio om de selectie en geluidskwaliteit te evalueren.
https://slaapwetenschap.nl/moe-wakker-worden/